Cum să alegi nișa potrivită pentru un magazin online? ~ 360advertising

Cum să îți alegi nișa potrivită pentru magazinul tău online?

E-commerce

Atunci când îți deschizi un magazin online trebuie să te concentrezi pe ceea ce îți place și să ai experiență în domeniu! Apoi să investești, așa cum am mai spus, în ceea ce caută consumatorii și să analizezi concurența. Însă, trebuie să știi că într-un magazin online se investește la fel de mult precum într-unul clasic. Este greșit să crezi că investiția inițială este suficientă să faci business câțiva ani și să te dezvolți.

Un alt lucru foarte important este research-ul. Investește timp pentru cercetare! În prezent, a face research nu mai este o sarcină atât de dificilă datorită motoarelor de căutare, prin intermediul cărora poți descoperi materiale, pdf-uri, seminarii, bloguri de specialitate.

Atunci când te hotărăști să îți deschizi un magazin online, trebuie să alegi foarte bine nișa pe care vrei să te concentrezi. Nișa reprezintă o specializare în care operează o persoană sau o afacere (potrivit dicționarului englez). Un sub-domeniu al unei afaceri. De exemplu, nu poți avea un magazin online de electrocasnice, dar să oferi din când în când și haine.  De asemenea, trebuie să analizezi foarte bine concurența. În prezent, există numeroase bloguri, site-uri, magazine online, prin urmare trebuie să găsești elementul prin care să te diferențiezi de ceilalți. Iar cel mai bun element este un produs sau serviciu pe care să îl oferi și de care să te asiguri că nu este dintr-o piață suprasaturată.

În continuare, vom prezenta etapele prin care ar trebui să treci ca să îți alegi nișa potrivită pentru afacerea ta.

1.      Alege produsul sau serviciul care corespunde cu personalitatea, interesele și pasiunile tale. Ca o listă de dorințe. În zilele noastre, tendința este să alegi nișe mai mici. În plus, gândește-te cum poți ieși în evidență, cum poți să oferi produse/servicii de calitate pentru clienți.

2.      Cercetează. Intră pe Google Trends și află care sunt produsele care se caută cel mai mult, în prezent. Analizează cererea și volumul vânzărilor. Sau încearcă pe Google’s External Keyword Tool. Este un instrument gratuit care îți arată volumul de vânzări pentru anumite cuvinte cheie, precum și competitivitatea acestor cuvinte cheie. De asemenea, navighează pe cât mai multe site-uri pe care se găsește produsul ales de tine și vezi ce prețuri se practică. Cu această ocazie, vei observa dacă există piață pentru acel produs și cât de mare este în acest caz.

3.      Fă mult research în privința pieței. Folosește-te de motoarele de căutare și de capacitatea lor de a-ți oferi toate informațiile de care ai nevoie. Utilizând cuvintele cheie care ar reprezenta produsul pe baza căruia îți vei deschide magazinul online, navighează pe site-urile care oferă același produs/serviciu (concurența). Analizează strategiile lor de preț, modul în care ei comunică cu clienții, ce oferte au etc. Gândește-te că aceasta este cea mai importantă etapă, este cea în jurul căreia se va învârti toată afacerea ta, prin urmare acordă-i mai multă atenție.

4.      Gândește-te la rentabilitatea noii afaceri. Calculează prețul tuturor acțiunilor tale. Gândește-te la investiția inițială, precum și la cheltuielile care vor apărea pe parcurs. Află cât costă să deschizi un magazin online, cum îți găsești distribuitori, cercetează și află cât te costă întreaga producție și care este modalitatea pe care o vei aborda în privința plății produselor. Pune-ți toate aceste întrebări pentru a fi sigur dacă te vei descurca. Sfatul nostru este să apelezi la un specialist pentru a afla informații importante precum resursele financiare sau dacă este suficientă experiența pe care o deții pentru a putea controla totul.

Pasiunea pentru un anumit domeniu și studiul permanent sunt formula magică pentru o afacere de succes. Intră în industrie, dar fii atent la orice schimbare.

În concluzie, dacă îți dorești să îți deschizi un magazin online, asigură-te că produsele/serviciile pe care le oferi sunt foarte bine nișate și că nu sunt de pe o piață supra-saturată. În plus, concentrează-te pe research, pentru că totul va fi mult mai ușor dacă vei lua toate etapele pe rând și le vei acorda atenția necesară. De asemenea, apelează la un specialist, pentru a fi sigur că totul va merge așa cum ți-ai dorit.

Sursă imagine: http://www.evincedev.com/